Štýl black tie je štýlom elegantných večerných podujatí, konajúcich sa vo večerných hodinách, zároveň štýlom typickým pre svadobné hostiny, operu, či akúkoľvek udalosť na červenom koberci.

Páni si volia čierny smoking, prípadne oblek a bielu košeľu s turn – down golierom (napríklad Kent alebo žaket golier) alebo typickým smokingovým golierom s čiernym motýlikom. Aj keď to nie je nevyhnutné, je vhodné siahnuť po šerpe, ktorá zakrýva pás nohavíc. Punc elegancie podčiarkuje košeľa so skytou légou a manžetami. Tento sofistikovaný vzhľad dokonale vyzdvihnú lakované topánky alebo topánky s diskrétnym šnurovaním.

Cocktail dress

Cocktail dress je vhodný pre elegantné záhradné slávnosti, otváracie galavečery alebo svadobné oslavy.

Vhodným oblečením je oblek v tmavých tónoch, nie však čierny. Košeľa nemusí byť biela – v prípade, že ide o dennú udalosť, je určite príjemnejšie siahnuť po košeli v pastelových farbách, ako napríklad svetlo modrej alebo ružovej. Kravata a elegantné čierne kožené topánky skvelým spôsobom zaklincujú celkový outfit. Nutným doplnkom je solídna vreckovka, ktorá zodpovedá obleku a klasické hodinky.

Business

Business štýl je tzv. obchodné obliekanie, avšak ak sa budete riadiť našimi radami, budete vhodne oblečený nielen do kancelárie, ale aj na večer.

Príď tak, ako si – doslovne, príď rovno z kancelárie. V tomto prípade hovoríme o udalostiach, ktoré sa zvyčajne začínajú pred ôsmou hodinou. V tomto čase ale môže byť váš vzhľad o niečo uvoľnenejší ako v práci. Je preto prijateľné uvoľniť si alebo úplne zahodiť kravatu, alebo si zložiť sako. Pozor ale na polokošele, mikiny, či džínsy. Aj keď neprichádzate na udalosť priamo z kancelárie, ale z domova, takéto obchodné udalosti si jednoducho vyžadujú klasický business štýl obliekania.

 

Smart casual

Kým strikný business dress code je často určený pre profesionálne pracovné prostredie, mnoho podnikov a odvetví sa rozhodlo pre neformálnejší prístup obliekania známy ako smart casual. V takomto prípade stačí, ak si zvolíte vysoko kvalitnú obchodnú košeľu bez kravaty, prípadne je prípustné i elegantné tričko. Kombinácia obchodnej košele a športového saka je výbornou voľbou, ktorú môžete podčiarknuť chinos nohavicami alebo dokonca džínsami. Vreckovka do saka a elegantné uzavreté topánky a úspech je zaručený.

Objavte svoje zatiaľ neskrotené elegantné „ja“ priamo u nás v predajni.