Ostať gentlemanom počas horúčav môže byť ťažké, takže máme pre vás zoznam typov a trikov, vďaka ktorým budete v maximálnej pohode aj v obleku.

Pokiaľ nevykonávate svoje zamestnanie priamo z domova v perfektne klimatizovanej miestnosti, je dosť pravdepodobné že sa skôr či neskôr budete musieť vysporiadať s horúcimi letnými dňami. Aj napriek najväčšej snahe zostať v pohode treba počítať s tým, že dorazíte do kancelárie vyzerajúc tak, akoby ste sa vo svojej košeli osprchovali a následne v nej spali. Pre tých, ktorí nemajú možnosť vyraziť do práce v pohodlným šortkách existuje niekoľko jednoduchých krokov, vďaka ktorým nebude nosenie obleku v lete žiadnou fóbiou.

Ukážte svetu členky

Vášmu pohodliu počas letných dní dokonale postačí maličkosť v podobe kratšej dĺžky nohavíc. Stačí, ak sa nohavicoví lem bude jemne dotýkať obuvi. Nemajte obavy, aj v tomto prípade hovoríme o prijateľnej dĺžke nohavíc v business obliekaní. Navyše vám tento detail poskytne potrebnú ventiláciu, ktorá vaše členky doslova oslobodí.

Pokiaľ to vás business dress code dovoľuje, pouvažujte nad neviditeľnými ponožkami. Je síce pravdou, že tento efekt odhalených nôh lepšie zafunguje v prípade neformálneho obliekania, avšak pokiaľ to vaše zamestnanie akceptuje, odhaľte svoje členky. Podstatnou súčasťou outfitu, ktorej by ste sa mali zbaviť (samozrejme, ak je to možné) je kravata. Pevný, zapnutý golier totiž znásobuje nepríjemný pocit spojený s vysokými teplotami.

Letný oblek ozaj nemusí byť správnou voľbou pre každého. V tomto prípade hovoríme o tých z vás, ktorí vlastnia jeden oblek a chcú ho využiť na všetky príležitosti.  Pokiaľ ste vlastníkom viacerých módnych kúskov a chcete zainvestovať do letnej klasiky, siahnite po ľahkej textílií, akou je bavlna, ľan alebo vlna. Čím viac prírodného vlákna, tým vyššia priedušnosť a nižší efekt nevzhľadných fľakov potu.

Rovnako dôležitým je výber materiálov aj v prípade ostatných kúskov odevu. Pokiaľ si vyberiete tričko s lacného materiálu, akým je napríklad polyester, počítajte s potením. Tieto materiály sú vyrábané z umelých vlákien, tým pádom vaša pokožka nemá šancu dýchať. Investujte radšej do niekoľkých bavlnených košieľ, ktoré sú v horúčavách pohodlnejšie, nehovoriac o tom, že hneď spoznáte rozdiel.

Ako nosiť oblek v lete a ostať v pohode

  • investujte do ľahkých materiálov
  • osloboďte svoje členky – budete prekvapení, aký veľký rozdiel to spôsobí
  • noste pod sakom tričko – ideálna alternatíva košele
  • pokiaľ to nie je nevyhnutné, nenoste kravatu – voľný golier vám umožní lepšie prúdenie vzduchu.

Akokoľvek je to nepríjemné, niekedy sa skrátka nemôžete vyhnúť noseniu obleku aj počas letných mesiacov. Aj keď to nie je najideálnejší letný outfit, existuje niekoľko spôsobov, ako z nosenia urobiť pohodlný zážitok. Oblek teda nie je koniec sveta a dá sa v ňom vyzerať štýlovo. Uistite sa, že ste dodržali všetky naše tipy a budete v pohode v každom jednom okamihu dňa.