Leto je už v plnom prúde a preto je prirodzené, že aj páni chcú odhaliť svoje nohy v štýlových letných šortkách. Ide o ideálnu voľbu pri rôznych typoch príležitostí, od záhradnej párty až po prechádzku mestom.

Niektoré oblasti mužského oblečenia vyžadujú viac usmernenia než iné. Platí to najmä počas týchto teplejších mesiacoch roka. Obliekanie v zime je jednoduché: slušný pár džínsov, košeľa, klasická obuv –  netreba nič iné, iba sa štýlovo zladiť. Leto je úplne iným. Stačí dať človeku trocha slnka a stratí všetku sebakontrolu, čo sa štýlu a každodennej módnej logiky týka. Môžete si všimnúť, že v žiadnej z letných udalostí nie je stanovený predpísaný dress kód. Nenechajte sa zmiasť. Len preto, že nie sme obmedzovaní kódom oblečenia, neznamená to, že by sme nemali trochu pri vyskladaní svojho letného outfitu popremýšľať.

Pokiaľ ide o šortky, skutočným zabijakom štýlu je ich nesprávna dĺžka. V ideálnom prípade by mali končiť palec alebo dva nad úrovňou kolena. Čokoľvek dlhšie sa považuje za tri štvrťovú záležitosť, čokoľvek kratšie už spadá do zóny plážovej dovolenky. Dĺžka šortiek má pritom zodpovedať aj typu vašej postavy.

Niekoľko rýchlych rád:

  • vysokí páni by sa mali usilovať o to, aby ich šortky skončili skutočne čo najtesnejšie nad kolenom, vďaka čomu sa ich postava opticky vyváži,
  • nižší páni, na druhej strane, by mali mať šortky pár centimetrov nad kolenom, čo im zabezpečí vzhľad dlhších končatín. Dva až tri centimetre nad kolenom sú perfektné. Navyše by mali siahnuť po hladkých jednoduchých farbách a strihoch, vďaka ktorým bude ich postava pôsobiť opticky jednoliato,
  • pokiaľ ste svalnatí alebo máte obzvlášť vyšportované nohy, mali by ste si dávať pozor na optické pridávanie ešte väčšieho objemu ťažkými vzormi. V tomto prípade uprednostnite radšej čistú povrchovú úpravu. Veľa pánov takýchto postáv robí častokrát rovnakú chybu. Vyberajú si objemné veľkosti, pretože majú pocit, že voľný strih šortiek opticky zúži ich nohy. Opak je však pravdou. Držte sa preto svojej klasickej konfekcie.

Vyberajte si materiály ako bavlna či ľanové zmesi, vďaka ktorým bude jednak vaša pokožka dýchať, ale zároveň nimi posilníte skutočnosť, že ste štýlovým gentlemanom, ktorý chápe dôležitosť sezónneho obliekania.

 

Čo sa vzorov šortiek týka, samozrejme kvetinová potlač môže byť zaujímavou, ktorá oživí váš šatník, ale pokiaľ ide o ladenie s ostatnými kúskami oblečenia, je podstatne obmedzujúcou. Ostaňme preto pri klasických farbách, akými sú námornícka modrá, šedá, béžová, olivová či biela. Tieto farby nikdy nevyjdú z módy. Nielen, že ponúkajú bezkonkurenčnú všestrannosť, ale poskytujú aj pevný základ, ktorý je možné doplniť kľúčovými letnými trendmi, ako napríklad kvetinovým vzorom či pruhmi na košeli, prípadne farebnými topánkami. Ak je vašim cieľom vyčnievať trochu z davu, svetlé farebné šortky sú najlepšou voľbou. Ak ste odvážnejší a chcete, aby si vás okolie zapamätalo, siahnite po vzorovaných alebo tlačených šortkách, ktoré dokážu urobiť s vašim outfitom zázraky.

Profesionálnym aj v šortkách

Ste mužom, ktorý chce byť trendy 24 hodín denne, bez ohľadu na sezónu? Kľúčovým prvkom vášho outfitu môžu byť šortky. Myslite ale na perfektne zažehlenú košeľu, dobre padnúce sako a jemný opasok. Ak chcete svoj letný profesionálny outfit vyšperkovať k dokonalosti, zoberte si motýlika – ak idete na záhradnú párty, siahnite po letnom klobúku. Topánky musia byť výlučne mokasíny, najlepšie zo semišového materiálu. Tento typ topánok doplní váš vzhľad a vdýchne vášmu oblečeniu štipku elegancie, zároveň sa v nich budete cítiť pohodlne. Zvážte vytvorenie svojho vlastného štýlu. Pozeráte sa na svoje staré nohavice, ktoré viete, že nevyužijete? Čo tak vdýchnuť im nový život ich premenou na šortky? Ide o veľmi rýchlu a jednoduchú prácu skúseného krajčíra.

 

Pamätajte si, že bez ohľadu na to, akým spôsobom sú rok čo rok zadávané módne trendy, dobrý pár šortiek by mal byť súčasťou vášho šatníka stále. A pritom stačí tak málo. Príďte si vybrať z množstva farieb a buďte trendy aj vďaka našim výrobkom.