Pánsky zimný kabát by mal byť dielom, do ktorého sa oplatí investovať, keďže nie je jednosezónnou záležitosťou. Ako je možné mať kabát, ktorý bude štýlovým každú jednu zimu, pri neustále sa meniacich trendoch? Nachystali sme pre Vás niekoľko kúskov, ktoré nikdy nevyjdú z módy.

Pánsky kabát by mal byť prínosom pre každý jeden šatník. Musí byť použiteľný rok čo rok a pritom neustále vyzerať dobre. Materiál by mal byť odolným, ale stále trendovým a štýlovým. Zdá sa Vám, že je nemožné vlastniť takýto zimný kúsok? Nie je. Pokiaľ momentálne hľadáte ideálneho zimného spoločníka, potrebujete si najskôr ujasniť štýl, ktorý vyhovuje tak vám, ako aj vášmu rozpočtu. Existuje množstvo typov kabátov, avšak pokiaľ hľadáte taký, ktorý nikdy nebude vybočovať z trendov, toto je zopár našich najobľúbenejších kúskov.

Každý rok existuje množstvo variantov štýlov – zmena dĺžky a striedanie farebných prevedení, avšak celkový dizajn ostáva rovnaký. V závislosti od toho, na aké príležitosti plánujete kabát využívať, sa viete rozhodnúť, ktorá z jeho funkcií bude pre vás prioritnou.

Pánske vojenské bundy

Vojenské bundy siahajú svojou históriou ešte do čias druhej svetovej vojny. Tento mužský skvost je momentálne kultovým a štýlovým tak, ako nikdy predtým. Jedným z hlavných dôvodov jeho dlhej životnosti je nielen klasický dizajn, ale aj skutočnosť, že sa jedná o jeden z najteplejších materiálov. Odolný voči vode i vetru, či iným poveternostným podmienkam. Dlhý, plný zips chráni telo pred akýmkoľvek počasím. Typická je kapucňa s kožušinou a veľké nakladané vrecká, dopĺňajúce finálny vojenský dizajn. Podobným štýlom búnd sú tzv. parkerské bundy, typické tenším prevedením a vode odolným povrchom. Absentuje kožušinové prevedenie kapucne a celkový dizajn pôsobí oveľa hladším dojmom. Stačí si už len vybrať taký variant, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu šatníku.

Pánske vlnené kabáty

Vlna vám ponúka širokú škálu možností . Vlnené kabáty sú preto najchytľavejším variantom, zvlášť vtedy, ak hľadáte kabát na svoj oblek. Jednoduchý, minimalistický dizajn povoľuje siahnuť po inej farbe, než čiernej klasike, pričom stále ostanete verný business štýlu. Ostaňte pritom v odtieňoch modrej a šedej, vzorované tkaniny tzv. pepito alebo heringbone vzor dodajú vášmu outfitu finálnu bodku a vy budete mať kabát na každú jednu príležitosť. Vlnené materiály, predné zapínanie, dĺžka končiaca tesne pod úrovňou chrbta – kombinácia prvkov, vďaka ktorým budete mať kabát rok čo rok.

Pokiaľ máte záujem stiahnuť po dlhšej verzii, je potrebné brať do úvahy vlastnú výšku. Nižším pánom viac polichotia kratšie prevedenia, zatiaľ čo tí vyšší sa kabátov končiacich tesne nad úrovňou kolena nemusia obávať.  Páni by mali pochopiť, že pri výbere kabáta, ktorý bude využiteľný na niekoľko rokov, by mala ísť praktickosť a štýl ruka v ruke.

Hitom tohtoročnej sezóny sú dvojradové, prešívané kabáty. V tomto prípade sa vraciame späť do 90. rokov. Nájsť kabát, ktorý nikdy nevyjde z módy je pomerne náročné, ale taký, ktorý sa do módy opätovne vracia je práve prešívaný dizajn. Typické je maximálne hrejivé prevedenie materiálov ponúkané v obrovskej palete farieb. Pokiaľ ste niekým, kto má rád niečo odvážne a chce vyniknúť, prešívaný kabát je tou najlepšou voľbou práve pre vás. Ide však o príležitostného spoločníka, nie o štandardný každodenný kúsok. S kabátom dokážete zladiť tak džínsy ako aj chinos nohavice.

Pri hľadaní kabáta, ktorý nikdy nevyjde z módy je potrebné vychádzať v prvom rade z vlastnej osobnosti, potrieb a požiadaviek. Veríme, že s našou pomocou sa stane hľadanie ideálneho kúsku pestrou a hlavne jednoduchšou výpravou. Nepotrebujete množstvo štýlov, potrebujete jeden, ktorý vám bude v plnej miere vyhovovať. Pánske dlhé kabáty, vojenské či parkerské bundy, dvojradové prešívané kabáty a všetky ostatné sú typické vlastným prevedením, takže je múdre investovať do takého, ktorý bude zaručene hitom nielen tohtoročnej sezóny.