Chinos nohavice sú podstatnou časťou odevov miliónov ľudí na celom svete. Ich popularita spočíva v tom, že sú súčasťou každého jedného nášho dňa. Chinos nohavice môžete nájsť takmer v každej jednej predajni v celom rade štýlov, strihov a farieb rôznych cenových kategórií. Z toľkých možností, ktoré máme k dispozícií môže byť niekedy náročné rozpoznať, ktoré nohavice sú a ktoré nie sú pre nás tie správne.

"Móda je brnenie na prežitie reality každodenného života."

Bill Cunningham

Chinos vo svojej podstate predstavujú bavlnené nohavice najčastejšie v khaki farbe. To ale neznamená, že táto farba je pre nich kľúčovou. Chinos nohavice sú jedným z najvšestrannejších módnych kúskov v šatníku akéhokoľvek pána. Stačí ich správne dokombinovať a môžete ich využívať prakticky všade.

"Chinos nohavice sú jedným z navšestrannejších módnych kúskov."

Dizajn

V rámci dizajnu existujú tri základné strihy a teda tzv. slim fit, rovný strih a široký strih.

Slim strih nohavíc je flexibilným strihom jednak z toho dôvodu, že Vám umožní dostatočne voľne sa pohybovať, jednak preto, že svojim dizajnom lichotí vašej postave. Ideálny je teda pre aktívnych štíhlych pánov, ktorí si chcú zachovať vysokú úroveň svojho štýlu. Najčastejšie sa používajú v spojení so sakom, keďže sú ideálnou náhradou za oblekové nohavice. Jednou z ďalších možností, prečo si vybrať slim strih nohavíc je skutočnosť, že tento strih dokáže optickým spôsobom predĺžiť vašu postavu. Je teda ideálny pre nižších gentlemanov, ktorým dokáže pridať pár centimetrov navyše.

Rovný strih predstavuje stret širokého a slimového strihu. Páni s vyšportovanými stehennými svalmi sa slimovým strihom vyhýbajú, ale nemusia zúfať. Elegantný vzhľad si dokážu zabezpečiť práve vďaka rovnému strihu, ktorý im umožní mať voľnosť v oblasti stehien, ale na strane druhej pôsobí svojim vyúžením lichotivo v oblasti lýtok. Takto vám nohavice vytvoria akési komfortné vyváženie medzi hornou a dolnou partiou nôh a zabezpečia štýlový vzhľad. Takýto strih nohavíc je vhodný pre skoro každú príležitosť.

Široký strih nohavíc je v aktuálnom letnom období tým najštýlovejším a najvhodnejším. Je ideálnym pre gentlemanov, ktorí chcú vytvoriť prirodzenú rovnováhu tela medzi trupom a nohami. Takémuto strihu by sa ale mali vyhnúť páni, ktorí majú krátke nohy, keďže tento strih vytvára ilúziu optického skracovania nôh.

Ak ste niekedy na pochybách, ktoré zo strihov vám sadnú viac, či chinos alebo elegantnejšie oblekové strihy nohavíc, pamätajte, že na chinos nohaviciach je šitie viditeľné, zatiaľ čo oblekové strihy nohavíc toto šitie skrývajú, vďaka čomu sú tieto obľúbenejšie na formálnejšie a elegantnejšie udalosti.

"Chinos nohavice môžete využívať prakticky všade."

Profesionálnym aj v šortkách

Ste mužom, ktorý chce byť trendy 24 hodín denne, bez ohľadu na sezónu? Kľúčovým prvkom vášho outfitu môžu byť aj šortky. Myslite ale aj na perfektne zažehlenú košeľu, dobre padnúce sako a jemný opasok. Ak chcete svoj letný profesionálny outfit vyšperkovať do dokonalosti, zoberte si motýlika, ak idete na záhradnú párty, siahnite po letnom klobúku. Topánky musia byť výlučne mokasíny, najlepšie zo semišového materiálu. Tento typ topánok doplní váš vzhľad a vdýchne vášmu oblečeniu štipku elegancie, zároveň sa v nich budete cítiť pohodlne.  Zvážte vytvorenie svojho vlastného štýlu. Pozeráte sa na svoje staré nohavice, ktoré viete, že nevyužijete? Čo tak vdýchnuť im nový život ich premenou na šortky? Ide o naozaj veľmi rýchlu a jednoduchú prácu pre skúseného krajčíra.  Pamätajte si, že bez ohľadu na to, akým spôsobom sú rok čo rok zadávané módne trendy, dobrý pár šortiek by mal byť súčasťou vášho šatníka stále. A pritom stačí tak málo. Príďte si vybrať z množstva farieb a buďte trendy aj vďaka našim výrobkom.

... ako nosiť vychádzkové nohavice

  • Jednoduchosť – nohavice vyžadujú jednoduché kombinácie. Udržte si svoj štýl spočívajúci v jednoduchosti.
  • Formálnosť – ktorú si zabezpečíte ľahkou kombináciou so sakom a košeľou
  • Casual – stačí biele tričko alebo polokošeľa, ktorá je idálnou nielen na leto
  • Obuv – ideálne mokasíny, prípadne tenisky
  • Doplnky – klobúky či športové tašky sú ideálnym spôsobom, ako váš outfit doladiť k dokonalosti od hlavy až po päty.